jump to navigation

Formula de calcul a taxei auto, din nou modificată februarie 14, 2008

Posted by MoshutZu in Auto Moto, Stiri.
trackback

Proiectul ordonanţei privind taxa de poluare auto va fi modificat prin introducerea unor reguli care să permită corelarea taxei cu nivelul emisiilor poluante, începând cu luna iulie şi prin consultare cu Comisia Europeană. Declaraţia a fost făcută aseară, la TVR 1, de premierul Călin Popescu Tăriceanu. El a arătat că varianta unei noi modificări a rezultat în urma discuţiilor avute cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale de mediu.

„Din aceste discuţii a rezultat o propunere care mi se pare acceptabilă şi la care sunt receptiv. Propunerea care s-a degajat este de a face o taxă care să se reflecte într-o formulă simplă, legată de nivelul taxei şi de nivelul de emisii de CO2, după principiul poluatorul plăteşte. Cu cât poluează mai mult, cu atât plăteşte mai mult”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă proiectul taxei de poluare auto va fi modificat, premierul a răspuns afirmativ.

„Este foarte posibil să facem aceste modificări, să luăm în considerare propunerile de care am vorbit. Există în acest domeniu o legislaţie în domeniu, în Franţa şi Austria. Astăzi am văzut câteva elemente în acest sens pe care le putem include într-o viitoare propunere”, a spus Tăriceanu, care a adăugat că taxa auto a fost gândită pentru a constitui o frână în calea importurilor de maşini de ocazie. (Mediafax)

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: