jump to navigation

Tablouri de 90 de milioane de dolari au fost furate dintr-un muzeu din Zurich Februarie 12, 2008

Posted by MoshutZu in Stiri.
trackback

Patru tablouri de Cézanne, Degas, Van Gogh şi Monet au fost furate duminică dintr-un muzeu de la Zurich, a anunţat poliţia locală. Valoarea tablourilor este estimată la 112 milioane de euro, transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Zurich, Mario Cortesi, a spus că jaful este „unul dintre cele mai mari incidente de acest gen care au avut loc în Elveţia şi chiar în Europa”.

Într-un comunicat, poliţia cantonului a confirmat că furtul s-a produs duminică, în colecţia E.G. Bührle din Zurich. Jaful a fost comis de trei bărbaţi mascaţi cu arme, care au luat operele de artă într-o maşină albă.

Cele patru pânze sunt „cele patru opere majore ale colecţiei” a spus directorul muzeului, Lukas Gloor. Tablourile furate sunt „Macii de lângă Vétheuil” de Claude Monet, „Contele Lepic şi fiicele sale” de Edgar Degas, „Ramură de castan în floare” de Vincent Van Gogh şi „Băiatul cu pulovăr roşu” de Paul Cezanne.

Potrivit poliţiei, hoţii au pătruns în muzeu duminică, cu puţin înainte de 16.30 ora locală, au ameninţat angajaţii cu arma şi le-au spus să se întindă pe jos şi au intrat în sala principală de la parter, de unde au luat tablourile de pe pereţi.

Hoţii au fugit în direcţia oraşului Zollikon, în partea de sud-est a Zurich-ului.

Hoţii erau „de talie normală” şi îmbrăcaţi în haine închise, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei, iar unul dintre ei vorbea în germană cu accent slav.

Poliţia a ajuns la locul faptei cu câteva minute după ce s-a declanşat alarma, dar prea târziu pentru a-i opri pe hoţi. Nici angajaţii şi niciunul dintre cei 15 vizitatori ai muzeului nu au fost răniţi.

„S-au depăşit anumite limite cu acest jaf armat”, a spus Cortesi.

Directorul muzeului a subliniat că operele furate, foarte cunoscute, nu pot fi vândute pe piaţa liberă. Acesta nu a exclus posibilitatea ca jaful să fi fost executat pentru o răscumpărare, dar nicio revendicare nu a fost făcută publică.

Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: