jump to navigation

Costul unei călătorii în spaţiu va fi de 200.000 de dolari ianuarie 24, 2008

Posted by MoshutZu in Stiri.
trackback

Începând de anul viitor, o scurtă călătorie în spaţiul cosmic va costa doar 200.000 de dolari. Cel care va face posibil ca turismul spaţial să devină o afacere privată este excentricul antreprenor britanic Sir Richard Branson. Proiectul a fost lansat la Muzeul American de Istorie Naturală din Manhattan, New York.

Proprietarul companiei Virgin Atlantic a recunoscut că, pentru moment, nu oricine îşi permite o călătorie în spaţiu, dar că, în timp, costurile vor scădea, iar numărul turiştilor va creşte. Pentru moment, însă, s-au anunţat doar 200 de amatori, între care actriţa Victoria Principal şi fizicianul Stephen Hawking.

Vehiculul SpaceShipTwo, construit în întregime din materiale compozite pe bază de fibră de carbon, lung de 18 metri, va fi capabil să zboare la o altitudine de 100 de kilometri şi să revină în siguranţă pe pământ. El va putea transporta opt persoane, dintre care şase vor fi pasageri. Zborul suborbital va dura aproximativ două ore şi jumătate, iar timp de cinci minute, călătorii aflaţi la bord vor experimenta imponderabilitatea.

SpaceShipTwo va fi dus în spaţiu de un avion purtător şi va fi lansat de la altitudinea de 15.000 de metri. Cele două vehicule sunt finalizate în proporţie de 80 şi, respectiv, 60%.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: