jump to navigation

Distrigaz Sud cere majorarea preţului gazelor cu 10% Ianuarie 22, 2008

Posted by MoshutZu in Stiri.
trackback
Operatorul Distrigaz Sud a anunţat astăzi că în primul trimestru ar putea avea loc o creştere de puţin peste 6%, dar sub 10% a preţului la gaze, dar ANRE nu a fixat încă noile preţuri ale gazelor.

„În ceea ce priveşte negocierile privind tariful, trebuie să vă reamintesc că din 2008 intrăm într-o nouă perioadă de reglementare. Aceasta va dura între 2008 şi 2012. Ne-am propus să facem o detaliere a costurilor pe următorii cinci ani, ceea ce permite limitarea costului către client din 2008. Au mai fost discuţii complementare cu ANRE dincolo de 1 ianuarie şi autorităţile române nu au fixat încă preţul gazelor. Poate de la 1 februarie acestea vor fi deja publicate”, a declarat directorul general al Distrigaz Sud, Arnaud Bernard.

Reprezentantul companiei a mai spus că această creştere este determinată şi de creşterea valorică a gazului de la sursă şi în mod normal, aceste tarife trebuiau publicate de la 1 ianuarie. Cu toate acestea, soluţia găsită a fost să se decaleze scumpirea gazelor, care intervenea de la 1 ianuarie şi urma să se producă treptat.

„Ştiu că există scumpiri care sunt gândite pe o perioadă de trei ani, însă acest lucru reprezintă un efort din partea companiei. Această creştere a preţului gazelor vrem să o facem acceptabilă pentru clienţi. Considerăm că puţin peste 6%, dar sub 10% ar fi acceptabilă pentru Distrigaz Sud. În aprilie este posibilă o reconsiderare a preţului gazelor. Oricum, evoluţia preţului gazelor în 2008 va fi în creştere”, au mai precizat reprezentanţii companiei.

Conducerea Distrigaz Sud a mai menţionat că, în cazul în care noile tarife la gaze nu vor fi publicate de la 1 februarie în Monitorul Oficial prejudiciul adus societăţii va fi de 1,5 milioane lei/zi.

Sursa: Realitatea TV
Anunțuri

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: