jump to navigation

Dintele inteligent ianuarie 19, 2008

Posted by MoshutZu in Stiri.
trackback

Un „dinte inteligent” care eliberează cantitatea necesară de medicament în tratamentul toxicomanilor, al bolnavilor de hipertensiune, Alzheimer, hipertiroidism sau cancer al cavităţii bucale înlocuind pilulele sau injecţiile.

Este vorba de cea mai nouă descoperire în materie de tehnologie farmaceutică pusă la punct de o echipă de certcetători din Palermo în colaborare cu omologi din Israel, Spania, Polonia şi Elveţia.

Ziarul La Stampa scrie despre acestă realizare, fruct al proiectului IntelliDrug
care se întinde pe o durată de trei ani şi primeşte finanţare de la Uniunea Europeană de circa trei milioane de euro. Acest program a permis brevetarea unui dispozitiv care eliberează în cavitatea bucală cantitatea necesară de medicament.

Dintele inteligent conţine medicamentul şi un microcip care controlează administrarea în funcţie de necesităţile pacientului. Reumplerea cu substanţă medicamentoasă se poate face atunci când un alt dispozitiv aflat la distanţă anunţă că este nevoie. Această acţiune poate fi făcută chiar de către pacient fără să meargă la medic.

„Este vorba de o proteză mică amplasată în locul măselei de minte sau fel de aparat dentar aplicat pe durata tratamentului şi permite pacientului să vorbească sau să mănânce fără probleme”, a explicat Libero Italo Giannola, specialist la universitatea din Palermo.
Deocamdată acest dispozitiv a fost testat cu succes în Israel. Se caută, însă, un partener comercial pentru a se putea continua testele şi pe alţi pacienţi.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: