jump to navigation

Tort pentru aniversarea Regelui rock and roll ianuarie 10, 2008

Posted by MoshutZu in Evenimente, Stiri.
trackback

Regele rock’n-rollului – cel care a revolutionat lumea muzicii si a fascinat, probabil mai mult decat oricare alt artist, omenirea – este sarbatorit postum la implinirea a 73 de ani.
Manifestarile oficiale de la Graceland (Memphis), locul in care „Regele” a murit, pe 16 august 1977, au inceput pe 5 ianuarie si s-au incheiat ieri, la o zi dupa ziua de nastere a artistului.

Membrii clubului „Elvis Insiders” au beneficiat de o vizita privata a domeniului, avand acces la muzeul automobilelor care i-au apartinut „Regelui”, la avioanele sale particulare si la o expozitie special amenajata. Gracelandul, domeniu pus in 1980 la dispozitia publicului de Priscilla Presley, fosta sotie a starului, este vizitat anual de peste sase sute de mii de turisti. In afara vilei impozante, in cadrul complexului mai poate fi vazuta gradina in care se afla mormantul lui Elvis, o cladire in care sunt expuse masinile sale si hangarul in care sunt aliniate cele doua avioane ale starului.

Fosta sotie a cantaretului, Priscilla Presley, a participat pentru prima data la manifestari, fiind de fata in momentul in care, pe 8 ianuarie, fanii au taiat un tort urias de ziua idolului lor.

Elvis, inca viu si in Europa

In localitatea germana Bad Nauheim, aflata in apropierea orasului Friedberg, in care Elvis a trait in perioada 1958-1960, pe vremea in care era inrolat in armata, s-au organizat excursii cu mottoul: „Pe urmele lui Elvis”. Elvis a locuit doi ani intr-un hotel din cunoscuta statiune balneoclimaterica germana, devenita astazi unul dintre locurile de pelerinaj ale fanilor artistului.

Acesta este, de altfel, orasul in care Elvis a intalnit-o pe Priscilla Beaulieu, (fiica unui coleg de arme), care pe atunci avea numai 14 ani si care, in anul 1967, urma sa-i devina sotie, devenind faimoasa Priscilla Presley.

Aniversat in Romania

Fan clubul Elvis Presley Romania organizeaza o seara speciala de muzica live pe 12 ianuarie in clubul Taverna Viilor din Bucuresti. Organizatorii au inclus in program numerele catorva imitatori ai lui Elvis.

Pe 11 ianuarie, fan clubul a programat o seara de concerte dedicata artistului in clubul Piano din orasul Tg.-Jiu.

Reclame

Comentarii»

No comments yet — be the first.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: