jump to navigation

Cablu TV prin retelele de cartier ianuarie 8, 2008

Posted by MoshutZu in IT si Comunicatii.
trackback

Un nou operator, NewCom, se pregateste sa atace ofertele TV ale cablistilor, dupa ce a cumparat mai multi provideri de internet.

Retelele de internet „de cartier” pregatesc o lovitura pentru piata de televiziune prin cablu. In timp ce unii operatori ofera deja servicii de televiziune la jumatate de pret fata de cablistii traditionali, alti provideri se pregatesc sa se lanseze pe piata de cablu. NewCom, o firma infiintata anul trecut, a cumparat mai multe retele de cartier prin care, in afara de internet, va oferi, din lunile februarie-martie, si servicii de televiziune.

Intrare in forta

2008 va aduce un nou operator: NewCom. Deocamdata, NewCom tine la pastrare informatiile privind planurile de intrare pe piata, dar, potrivit surselor EVZ, „atacul”, cu o investitie de 15 milioane de euro, va avea ca varf de lance providerii de net de cartier.

Despre ce este vorba? NewCom a achizitionat mai multe retele de cartier, dar si cativa operatori de cablu. Printre companiile din Bucuresti se numara Hertza Telecom, Omninet, Tunet si BestNet. In total, numara aproximativ 70.000 de abonati in toata tara (35.000 la internet si 35.000 pentru cablu). Daca operatorii de cablu au pornit de la televiziune si au ajuns la pachete voce-internet-TV, NewCom isi propune sa ajunga la tripla oferta pornind de la net.

„Piata ne obliga sa oferim si alte servicii decat internet”, isi explica decizia Mircea Lucacel, director executiv NewCom. „In prima faza am studiat solutia IPTV (televiziune prin internet – n.r.) dar, tinand cont ca investitiile sunt mari, de 500 de euro pe abonat, acest serviciu va fi dezvoltat in etape”, continua el. „In prima etapa, furnizam televiziune prin cablu folosind fibra optica pana la bloc. Cand piata va fi pregatita, vom trece la IPTV”, a mai spus Mircea Lucacel.

Avantaj client

Intrarea pe cablu a firmelor de internet „de cartier” vine intr-un moment in care concurenta in domeniu este din ce in ce mai acerba. Compania RCS-RDS a pregatit infrastructura pentru noi abonati, montand cablu in toata tara, chiar daca in blocuri exista si un alt furnizor. Firma motiveaza prin cererea de servicii „4play”: TV, telefonie fixa si mobila (Digi Mobil) si internet.

Un atu pe care mizeaza nou-intratul este pretul. Cu tot cu TVA, un pachet de 25 de canale va costa 12 lei noi, iar unul de 45 de posturi va ajunge la 22 de lei.

PROFIL

Cine este NewCom?

In 2006, cativa prieteni cu antecedente in piata de cablu si internet (Mircea Lucacel, Dorin Stefanescu si Adrian Tomsa) au infiintat la Baia-Mare compania TBM, prin care au inceput sa cumpere retele mici de cablu si internet din Transilvania si Banat. In primavara lui 2007, se infiinteaza si NewCom avand ca actionar fondul Capital Partners si management comun cu TBM. Achizitiile au continuat, incluzand retele in Ploiesti, Bucuresti, Pitesti, Giurgiu, Slobozia, Medgidia, Focsani, Bacau, Iasi si Husi.

CONTEXT

Piata de patru milioane

In Romania exista in prezent aproximativ 3,5-4 milioane de abonati la televiziunea prin cablu. Doi mari jucatori isi impart piata: UPC si RCS-RDS, fiecare cu aproximativ 1,2 milioane de clienti. La cablul clasic se adauga asa-numita televiziune DTH (fara cablu, doar cu o mica antena), care in ultimul an s-a dezvoltat si a ajuns la aproximativ 1,2 milioane de abonati. Fiecare jucator pe cablu detine si un jucator DTH (UPC detine Focus Sat, iar RCS-RDS are Digi TV). Cei mai importanti actori sunt Digi TV (cu 600.000 de abonati), Dolce (detinut de Romtelecom) si Focus Sat.

Reclame

Comentarii»

1. moshutzu - ianuarie 8, 2008

Site-ul lor e : http://www.newcom.li-net.ro/
Acum m-am uitat. Oricum, pe langa ei mai sunt si altii… Chestia e ca pana la urma va ramane cel mai bun… Si cel mai bun va fi cel care iti da uptime si viteza constanta.

2. razvan - iunie 30, 2008

vreau si eu rds

3. adrian - noiembrie 2, 2008

du-te la puscarie cu rds’u de mana…

4. MoshutZu - noiembrie 3, 2008

😉

5. claudiu - martie 19, 2009

în baia mare, monopolul îl deţine Canal 7 care a fost cumpărat de RDS&RCS în 9 martie 2009, şi se extinde la alte case şi blocuri care nu au avut acces la cablu tv de la fostul operator, sper să introducă aceleaşi canale ca pe DigiTV, sunt 80 de programe româneşti şi străine (care sunt dublate in limba română), în baia mare nu au concurenţă, deoarece ipn-ul este „mort” la fel şi upc-ul care nu furnizează internet numai persoanelor juridice în baia mare, am încercat şi upc-ul şi nu sunt mulţumit de serviciile lor, la fel şi la rtc şi ipn, iar la RDS internetul şi DIGI TV merg excepţional, niciodată nu a căzut şi le am de aproape un an!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: